Kamplar

Datça Çadır Kampımız

Yaz gelince bu sefer dağlardan tepelerden aşağılara inelim, denize girelim, tembellik yapalım, yan gel yatalım, denize yakın bir yerlerde kamp yapalım dedik. Mevsim itibariyle özellikle Ege ve Akdeniz taraflarına insan göçünün başlamasıyla karşılaşacağımız yoğunluk ve kamp süremizin kısalığı sebepleriyle uygun bir yer bulma arayaşına girdik.

  • Gürültülü, kalabalık bir yer olmasın,
  • Bütçeyi zorlamasın,
  • Ulaşımda kolaylık sağlasın,
  • Denize yakın olsun

Kriterlerini göz önünde bulundurup arama motorunu çalıştırınca karşımıza Datça çıkıverdi. Bodrum, Marmaris ve Fethiye’nin yaz aylarında başına gelen nüfus patlaması ve kirlilik dalgasından şimdilik uzak kalmayı başarmış Datça’da kamp yapmaya karar verdik ve yollara düştük.

Datça ve çevresi lüks otellerin saldırısından şimdilik uzak kalmış olması sebebiyle hala büyük ölçüde bozulmamış, ağırlıklı olarak çam ormanlarından oluşan bir doğaya sahip ve hem kampçılara hem de karavancılara yönelik kamping alanları bulunuyor. Özellikle karavan tutkunları Mayıs ayında gelip Ekim sonuna kadar kalmayı tercih ediyor.

Eğer arabayla gitmiyorsanız, sezon içerisinde büyük otobüs firmalarının hemen hemen tamamının doğrudan Datça’ya seferleri mevcut. Bunun dışında Dalaman ve çevre ilçelerden Muğla belediyesinin Muttaş servisleri hem hafta içi hem de hafta sonu düzenli olarak Muğla merkez, Dalaman Hava limanı, Marmaris, Fethiye ve Datça arasında ulaşım hizmeti sağlıyor. Datça merkezden ise her saat başı çevresindeki tatil sitelerine ve kamping alanlarına dolmuş imkanı bulunmakta. Fakat bu bahsettiğim ulaşım düzeni, genelde Haziran’ın 20’sinden Eylül ayı sonuna kadar geçerli olmakta. O nedenle seyahat etmeden önce Muttaş’ın internet sitesinden servis saatlerini kontrol etmenizi, Datça içindeki minibüs duraklarında da görebileceğiniz minibüs kooperatiflerine ait çizelgelerdeki gidiş ve dönüş saatlerini de takip etmenizi öneririm.

Kamping alanlarında genellikle ateş yakılmasına izin verilmemekte. Yaz aylarında yangın riskinin yüksek olması sebebiyle ateş yakılmıyor ama ortak mutfak alanlarından yararlanabiliyorsunuz ki ortak mutfak alanı, duş ve tuvalet gibi temel hizmetler zaten konaklama ücretiniz içinde yer alıyor.  Biz bu alanlar içerisinde Aktur Kamping’i tercih ettik ve çok memnun kaldık. Yazının sonunda iletişim bilgilerini bulabilirsiniz.

Tabiat haricinde zamanınız olursa Knidos antik kentine gidebilir, keşfetmeye devam edebilirsiniz. Knidos’a şahsi araç olmadan gitmek zor ama Datça içerisinden ve Marmaris’ten dolmuşlar kalkmakta olup gidiş dönüş saatleri değiştiği için dolmuş sürücülerine sorup ona göre hareket etmekte yarar var.

İletişim: datcakamping.comakturcamping@ak-tur.com.tr — 0252 724 61 68

 

Bugün 1, toplam 22.137 defa okundu.
avatar

Hakan YAZICI

5 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

  • Çok keyifli göründüüü! Datça’ya bu yaz gitmeyi planlıyorduk. Bu yazı çadırlı bir plana dönüştürebilir! Teşekkürler!

  • Merhaba, Aktur kampingin kendi sitesinde çadır günlük işgaliye ve günlük /kişibaşı diye iki ücret yazmış ikisini de alıyor mu? Bir de gece 00:00 dan sonra araç girişi yasak demiş yani bir yere gidip gece 12 yi geçirirsek kamp alanına araçla giremiyor muyuz. Teşekkürler

    • merhaba 02.07.2018 ben biraz önce arayıp bilgi aldım kurban bayramında gitmek için fiyat girişte çadır yeri için 23 tl ödeniyormuş ayrıca kişi başınada 31 tl isteniyor bana çok yüksek geldi ama tercih siizn tabiki ben başka yerleride aradım oralar daha makul geldi fiyat açısından bende araştırıyorum uygun fiyat bulan olursa haber verirse sevinirim