Kamplar

Aras Şelalesi

Merhaba, öncelikle Aras Şelalesi hakkında kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum.

Bursa’dan Uludağ yolu kullanılarak Milli Park giriş noktasından sağa, ormanlar içinde devam eden asfalt yol sizi 1000 metre yüksekliğinde Soğukpınar köyüne ulaştırır. Bursa-Soğukpınar arası 30 km olup, köyden itibaren 5 km stabilize bir yolla Ketenlik yaylalarına varılır.

Ketenlik yaylalarından kuzey yönünde işaretli trekking yolu sizi Uludağ’ın kar sularını taşıyan ve tam kayalıkların içinden 15 metre yükseklikten düşen Aras Deresi ve Aras Şelalesine ulaştırır. Bu yol yürüyerek yaklaşık bir buçuk saat sürmektedir. Aras Şelalesinin bulunduğu nokta 1700 metre yüksekliktedir. Bu kaynak, Bursa’nın en önemli deresi olan Nilüfer Çayı’nın kaynağıdır. Kaynak: wowturkey

Aras Şelalesi’ne düzenlenen bu etkinlik, Bursa Elektrik Mühendisler Odası tarafından düzenlenmiştir. 17 kişilik bir ekiple sabah saat 09:00’da çıktık şelaleye. Bizim için çok eğlenceli bir aktivite oldu. Su muazzam bir soğukluğa sahip. Ayağınızı 20 saniyeden fazla suyun içinde tutma şansınız yok 🙂 Eğer 1 dakikayı görenler olursa tebrik etmek gerekir.
Parkur çok yorucu değil. Yaklaşık 2 saatlik bir yürümeyle şelaleye varıyorsunuz. Orada, gelen ekipteki arkadaşlarla güzel ev poğaçaları eşliğinde kendi bahçemizden toplayıp hazırladığımız vişne suyunu afiyetle götürdük. O suyun altına girip serinlemek isteyen arkadaşlar güzel bir deneyim yaşayabilirler 🙂

Şuursuzlar Yine Devrede

Gördüğüm iki olumsuz durum var ki bunları söylemeden geçemeyeceğim. Arkadaş, zahmet edip o kadar yolu, o şelaleyi görmek için çıkıyorsun ama içtiğin kola kutusunu oraya atmaya çekinmiyorsun! Çıkma kardeşim o zaman, sen de eksik kal, görme orayı. Diğer olay ise şelalenin kayalarına geldiği tarihi sprey boyayla boyamak nedir? Başın göğe mi erdi? Siz lütfen evinizde oturun, çıkmayın evinizden.
Arkadaşlar sizler böyle şeyler yapmazsınız biliyorum. Doğamızı koruyalım o bize güzel soğuk soğuk suyundan içmemize izin veriyorsa, bizde doğamızı kirletmeyelim. Çöplerimizi bırakmayalım orada.
Teşekkürler.
Cemal Yıldırım

Etkinlik Fotoğrafları

Bugün 1, toplam 5.469 defa okundu.
avatar

Cemal YILDIRIM

1988 yılının soğuk kasım ayında Bursa'da dünyaya geldim. 3 yaşıma kadar Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Akçapınar köyünde dedemlerle birlikte köy yaşamı ile büyüdüm daha sonra Bursa'ya geldik. Hayatımın geri kalan kısmı burada geçti. ilkokulu Bursa Reşitpaşa ve Mithatpaşa İÖO' da tamamladım. Lise yıllarımı ailemden uzakta Kütahya'da geçirdim. her gencin hayali olan özgürlüğün egemen olduğu üniversite yıllarım geldi çattı. saçlar uzatılmaya başlandı ve ben, hayatımı yaşayacağım üniversitede edasıyla küçüklüğümden beri hayalini kurduğum mesleği yani elektrik elektronik mühendisliğine başladım. tabi doğaya, avcılığa olan ilgim köyde büyüdüğüm için hep vardı. Ara ara fırsat buldukça doğaya kaçmaya hep çalıştım. o asi yılları geride bıraktım ve üniversitemi bitirdikten sonra daha da fırsat yaratmaya çalıştım kendime doğayla beraber vakit geçirmek için. Yapmak istediğim outdoor sporlar bungee jumping, rafting, skydive, oryantiring.

4 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

    • Yeni yerler tanıtmayı istiyorum ancak geçen seneden beri yurt dışında çalıştığım için fırsatım olmamıştı. Baharda tekrardan doğaya çıkmaya başlayacağım.

  • Cemal kardeşim merhaba,
    Aras şelalesi için verdiğin bilgilere ve yaptığın uyarılara teşekkür ederim.
    Kasım ayı başında Aras şelalesini görmek ve yaylada kamp yapmak istiyoruz.
    Önerebileceğin kamp yeri var mı?
    Tekrar teşekkür eder, sağlıklı ve mutlu doğayla iç içe bir yaşam dilerim.