Kamplar

Kelebekler Vadisi Kampı

Herkese selam. Kamp Keyfi grubu olarak Kelebekler Vadisi Kampını geride bırakmış bulunuyoruz. Kampımızı 29-30-31 Ağustos 2015 tarihlerinde gerçekleştirdik. Bu sefer dört kafadar deniz ve doğa tatili yapmak ve kafalarımızı boşaltmak için Kelebekler Vadisinde kamp yapmayı seçtik.

Nasıl Gidilir?

İki temel seçeneğiniz var; birincisi Faralya’ya gidip, aşağıya doğru olan yürüyüş parkurunu seçebilirsiniz. Bunu sırtınızda yük varken tavsiye etmem. Diğeri ise Ölüdeniz’den tekne vasıtasıyla ulaşım. Kelebekler Vadisinin kendi teknesi var ve her saat Ölüdeniz’den kalkıyor. Dikkatli olun; son tekne saat altıda kalkıyor. Saat altıdan sonra sadece taksi gibi çalışan tekneler sizi oraya götürmekte. Biz 6 teknesine yetişemediğimiz için bu taksi tekneyi kiraladık tek gidiş 4 kişi 200 TL tuttu.

Ölü Denize gitmek kolay. Fethiye otogarı önünden dakika başı Ölüdeniz minibüsleri geçiyor. Son durak olan Jandarma önünde indikten sonra, Jandarma karakolunun karşısında tekneler bulunmakta. Kelebekler Vadisinin kendi teknesi de buradan kalkıyor.

Nasıl Bir Yer?

Gayet güzel bir yer. Çalışanlar ve idare gayet güler yüzlü ve yardın sever insanlar [1]. Gönül rahatlığıyla aileniz veya sevdikleriniz ile gidebileceğiniz bir yer. Doğası ve denizi şahane. Hayatınızda en azından bir kere gitmeniz gereken bir yer.

Nerede Kalınır?

İki temel seçeneğiniz var: Bungalov ve Çadır. Bungalovda kalmadığımız içini o konuda bir şey söyleyemem. Biz kendi çadırlarımızı götürdük. Çadırı olmayanlar da dert etmesin, vadi işletmesi çadır veriyor. Ama çadırlar çok basit. Ben kendi çadırınızı götürmenizi tavsiye ederim.

Çadırda kalacakların çadır altına branda veya çift kat mat getirmelerini tavsiye ederim. Vadinin zemini taşlık. Tek mat ile rahat edebilmek biraz zor. Çadırınızı gölgelik bir yere kurmayı ihmal etmeyin. Eylül ayında bile gündüzleri güneş yakıyordu.

Ne Yapılır?

En basiti kafayı dinleyebilirsiniz. Hazır kurulu hamaklar var. Birisine uzanın biraz kafayı dinleyin. Deniz kum güneş mevzusuna hiç girmiyorum. Özellikle benim gibi deniz kenarında yaşamayan birisiyseniz büyük ihtimal denizin renginin mavi olduğunu bile unutmuşsunuzdur.

Vadinin içinden ilerleyip şelaleyi görebilir, yaklaşık 400 metrelik parkurdan Faralya köyüne çıkıp manzaraya hayran kalabilirsiniz.

Yanınızda iskambil destesi getirmeyi de ihmal etmeyin [2].

Ne Yenir, Ne İçilir?

Sabah kahvaltısı (8:00 – 10:00) ve akşam yemeği (20:00 – 22:00) fiyata dahil ve açık büfe. Özellikle akşam yamaği gayet iyi. Bir kamp alanına göre çıkan yemeğin kalitesi beklediğimizden kat kat iyi çıktı. Öğle yemeği için snack bar var ama açıkça söyleyeyim ben yeme ihtiyacı duymadım. Vadinin öteki tarafında bir balık restoranı varmış oraya da gitme ihtiyacı hissetmedim.

Bira ve basit gıda ürünleri (çikolata gofret vs.) snack bar’da satılıyor. Ben terlik bile gördüm.

Bunlar dışında çok özel bir şey arıyorsanız tobleron, oreo vb. Gelirken yanınıza getirin.

Kaya Tırmanışı Mı Demiştin?

Vadinin içinde iki tırmanış parkuru var. Birincisi Şelale Tırmanışı, diğeri ise Faralya Köyü tırmanışı.

Her ikisinde de ip ve işaretleme mevcut olduğundan tırmanışı yapmak için profesyonel olmaya gerek yok. Ancak seneler içinde bu alanlarda ölümle sonuçlanan kazalar olduğunu unutmayınız. Alkollü kafa ile veya terlik ile bu tırmanış yapılamayacağını aklınızdan çıkarmayınız. Basit bir spor ayakkabı ve ayık bir kafa ile aynı gün içinde iki tırmanışı da gerçekleştirebilirsiniz.

Bölgeye gelen turistler aşağıda bulunan su birikintisini şelale sanıyorlar. Büyük hata! Asıl şelaleye dik bir tırmanış ile çıkılıyor. Tırmanış sırasında önce kayaya tutturulan merdivenler sonrada tırmanma ipi kullanarak çıkılıyor. Ancak şelale manzarası buna değer. Bu tırmanış sırasında kelebekler bize şelaleye kadar eşlik ettiler, bunu da hatırlatmak istedim.

Faralya köyüne tırmanış daha zorlu bir parkur. Küçük çocuklar, yaşlılar, alkollü kafa, terlik gibi hayatınızı tehlikeye atacak bir durumuz varsa hiç bulaşmayın. Tırmanışın 5 noktasında ip ile tırmanış gerçekleştireceksiniz. Elleriniz hassas ise eldiven kullanmanızı öneririm. Onun dışında tırmanış son derece zevkli, gideceğiz yollar kırmızı boya ile işaretlenmiş. Kırmızı noktaları takip ettiğiniz sürece hiç bir problemle karşılaşmazsınız. En tepeye çıktığınızda, camide biraz mola verebilirsiniz. Biz öyle yaptık. Manzara tek kelime ile muhteşemdi [3].

 

[1] İlker‘in görüşü: Barmenlik yapan  ve akademiyi bitiremediği için padawan kuyruğu dizine kadar gelmiş hatta gereksizliği sebebiyle “Order 66” kapsamı dışında bırakılmış tek jedi olan şahsın suratsızlığı bu görüşe katılmamı engelliyor.

[2] İlker’in notu: Öğle sıcağı ve turist akınından uzak durmada pis yedili şahane bir oyun.

[3] İlker’in notu: Hem şelaleye girişte hem de Faralya Köyüne tırmanış (ya da köyden inişte) ayağınızda bileğinizi saran sağlam bir ayakkabı ve iş eldiveni bulunmasını da öneririz. Çünkü hem kayalara tutunurken, hem de belirli kesimlerde halatla yapılan inişerde çok büyük kolaylık ve güvenlik sağlıyor. Hakan’ın usta kılavuzluğu da eklenince hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadan tırmandık ve çok keyif aldık.

Fotoğraflar


Bugün 1, toplam 50.048 defa okundu.
avatar

Hakan YAZICI

8 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

  • Kelebekler vadisi Harika bir yer bir doğa harikası bulunmaz bir yer fakat en kötü yanı oranın işletmesi fiyatlar çok yüksek ve herhangi bir devletin sunduğu sosyal haklardan uzak olan bir yer ne bi engel kartı nede bir şehit gazilere öncelik ve kolaylık Yok bu konuda çok eksikler ve kabalar bi daha asla gitmem bu yönüyle de kimseye tavsiye etmiyorum

    • İyi günler. Sitemizde yayınladığımız kamplar arkadaşlar arasında yaptığımız gurup aktivitesidir. Yani herkes müsait olduğunda toplanıp gidiyoruz. Hem kış olması sebebiyle hemde gurubun müsait olmaması sebebiyle yakın zamanda bir kamp aktivitemiz yok. Duyurularımızı ve Kamplarımızı sitemizden takip edebilirsiniz. Sitemizi takip ettiniz için teşekkür ederiz.

  • Hakan bey merhabalar;

    Herhangi bi fiyat belirtmemişsiniz. Çadırı kendimiz getirmemiz durumunda kelebkler vadisinde 2-3 gecelik bi kamp tatili için ne kadar bi bütçe ayırmamız gerekir. Ayrıca verdiğiniz faydalı bilgiler için de teşekkür ederim.

    Saygılarımla…

  • Çadırımızı kendimiz götürdüğümüzde yaklaşık bütçe ne kadar olmalı peki. Yeme içme eğer bir tesise bağlı kalmazsak totalde ne kadar para ile güzel bir tatil yapabiliriz?

    • İyi günler. Ücretler konosunda en kesin bilgiyi kelebekler vadisinin işletmesinden öğrenebilirsiniz. Kesin bütçe vermemizin zor olmasının sebebi biz kendi kampımız boyunca kelebekler vadisinde kaldık. buyuzden harcamalarımız cok cuzi bir miktar tuttu. Yine en doğru bilgiyi tesisten alabilirsiniz.

      İletişim ve rezervasyon :
      http://yenikelebeklervadisi.org/iletisim-ve-rezervasyon/

      Sitemizi takip ettiniz için teşekkür ederiz.